Art – en fælles oplevelse / Kunst – ein gemeinsames Erlebnis

Nicolai Ingemann Paulsen
Nicolai I. Paulsen

Artgoing med performance art startede ud med at være noget underligt noget, der blev vist video med mennesker der gik rundt og lavede forskellige ting der nærmest så helt forkert ud. Det blev bare mere underligt da man selv skulle gå rundt og lave ting med fx M&M og lave en lille forestilling med slikket. Dette er noget af en udfordring når man er så genert som jeg er og usikker, ikke nok med at vi havde kort tid til at finde på noget så skule vi også optræde foran andre elever som vi ikke kendte. Det var noget af en udfordring men på en sjov måde, der kom mange anderledes ideer frem og der blev krævet at man fik tænkt på en lidt anderledes måde hvorpå man ofte var nød til at improvisere hvis man ikke lige havde fået en idé.

 

Isabella Palm Roth

Forløbet med Jes har været spændende, jeg har lært nogle nye metoder mht. Malerier. Jes viste os hvilken måde han malede på og gav os nogle gode tips, som jeg ikke kendte til i forvejen. Det har været sjovt at arbejde sammen med nogle andre, end dem man var vant til. Det har også inspireret en del.
Da vi skulle tage udgangspunkt i flygtninge tema. Har jeg malet et billede af en mand på flugt. Alt i alt har det været spændende og lærerigt.

 

Line Agger
Line Agger

I vores art-going projekt, var jeg på en workshop som hed ”performance art”. Her lærte vi igennem mange små øvelser, hvor vi udfordrede vores spontanitet, kreativitet og også generthed. Der var nemlig øvelser hvor det nok for det almindelige øje, ville vurdere at det bare var at te sig tosset. Men det handlede noget om at lukke sig op, og få den indvendige følelse vist igennem handlinger og bevægelse. Vi lavede små spontane scener, hvor i startede ud med en lille opgave i form af en sætning eller et objekt, og herefter fik kreativiteten bare frit slag, og vi måtte springe ind og ud af scenen som det passede os, og gribe hver en ide der ville komme op. Så det var meget forskelligt hvor meget sammenhæng der var i de enkelte scener. Vi havde dog også enkelte øvelser, som var mere individuelt og forberedt.
Det der nok var mest lærerigt, var hvor meget det gik op for mig, at kunst er meget mere end blot noget materielt/menneskeskabt. Og at kunsten kan vises på og igennem egen krop.

 

Sidsel Holst
Sidsel Holst

Den første dag med performanceart startede vi ud med, at vælge en lille ting fra en kurv, men små sten, muslingeskaller og andre små pudsige ting. Personligt valgte jeg en lille kølig sten. Ud fra den ting skulle vi fortælle, hvordan vi havde det. Jeg fortalte, at den kølige sten stod for roen i min krop.
Rasten af dagen forsatte vi med at lave små performances, med små objekter vi fik. Det var bare, at gøre det der faldet os ind. Det var, også meget det vi gjorde de andre dag, men vi blev også bedt om at tage et objekt med. Det første objekt jeg havde med var en pensel. Jeg bedt de andre om at lukke øjnene, og så strøg jeg dem forsigtig fra øjenene og ned ad kinden. Det andet objekt jeg havde med var en håndmikser. Hvor jeg igen bede dem om at lukke øjnene, og fik dem til at lytte til den tænde håndmikser.
For mig var det en meget lærerig oplevelse. Jeg lærte meget om performanceart, at det ikke altid skal være planlagt ned til mindste detalje, men at det gerne må være en indskydelse man har.

 

Morten Pedersen
Morten A. Pedersen

I forbindelse med Artgoing projektet fik vi til opgave at kreere et værk med flygtningekrisen i sinde. Dette foregik i et samarbejde mellem Tyske og danske studerende. Med de 2 synsvinkler fik vi udarbejdet en række værker der miksede det personlige præg med elvernes samvær.

BGK – Elev (billedkunstnerisk grundkursus) og HTX uddannet (højere teknisk eksamen). Interesse for industrielt/produkt design samt arkitektur. Med blyanten som det primære arbejdsværktøj og computeren som supplering.

 

Vajka Thomsen

Zwei Gruppen, zusammengestellt aus Deutschen und Dänen, mit den Themen Performance und Malerei. In dem Malerei-Projekt haben wir uns mit dem Thema Flüchtlinge beschäftigt. Das ist ein Thema zu dem wahrscheinlich jeder etwas zu sagen hat und alle mitreden können. Das erste Treffen wurde nur fürs Skizzieren genutzt. Wir hatte alle mehr als eine Idee, mit der man seine Gedanken zu dem Thema Flüchtlinge ausdrücken konnte.
Beim zweiten Treffen wurde gleich zu Hammer und Nagel gegriffen und wir haben unsere Leinwände zusammen gebaut. (Es war doch um einiges schwerer als erwartet…)
Dann ging die Malerei los. Alle hatten Pinsel und Farbe zur Hand und es wurden die Motive herausgesucht und gemalt.
Die Endergebnisse sind sehr verschieden ausgefallen, da jeder in seiner Motivwahl ein anderes Thema gewählt hat und die Techniken und Farbwahl sehr variiert haben.